Träna under vinterhalvåret

Cykling vintertidLåt inte snö och kyla hindra dig från att träna. Det finns mycket roligt du kan göra för att hålla i gång under vintern.

Längdskidåkning

Att åka skidor är perfekt motion när kylan biter. Det är härlig träning med låg skaderisk och den passar för alla åldrar. Nackdelen är förstås att du måste ha tillgång till skidspår. Men kanske har du turen att bo i närheten av ett konstsnöspår? Och är du sugen på turskidåkning ordnar Svenska Turistföreningen trevliga resor.

Löpning

Många gör upphåll med löpningen när det blir vinter, men talesättet ”det finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder” gäller fortfarande. Skaffa dig bra skor med dubbar och kläder som håller dig varm och torr så är du redo för långa och härliga löpturer, även när temperaturen kryper ner under nollan. Vill du lite extra pepp kan du bli medlem på någon träningssajt, som till exempel jogg.se.

Cykling

Många tänker kanske hjärnskakning och benbrott när man nämner cykling och vinter i samma mening. Men om du är smart nog att skaffa dig dubbdäck kan du enkelt eliminera den skaderisken. Med en bra hjälm och kläder som håller dig varm är du redo för både skogen och landsvägen. Att cykla till jobbet i stället för att ta bilen det är bra för såväl miljön som plånboken.