Ta hand om dina fötter

Löpning är hälsosamt för hela kroppen, men det kan leda till en hel del problem med fötterna. Nageltrång, skavsår, blåsor, förhårdnader, smärtor i fötter och underben är bara några exempel på olika besvär som löpare kan råka ut för. För dig som springer mycket kan det därför vara en bra idé att ge dina fötter lite extra omvårdnad. På så sätt kan du hålla dig skadefri och njuta mer av dina löprundor.

Fotvård

Du bästa är att du inte behöver betala för dyra behandlingar för att fötterna ska bli mjuka och fräscha. Du kan få lika bra resultat hemma. Fila bort förhårdnader någon gång i veckan med en fotfil, och smörj in fötterna med bra fotvårdsprodukter varje dag. Köp hem det du behöver och börja ta hand om dina fötter, de kommer att tacka dig!

Träna upp fotstyrkan

När du springer utsätts fötterna för hög belastning. För att förebygga skador är det därför viktigt att träna upp de små musklerna i fötterna. Det finns många enkla fotövningar du kan göra för att stärka fötterna, du kan till exempel gå på hälarna, rita cirklar med tårna, eller göra tåhävningar. Att springa barfota är också ett bra sätt att göra fötterna mer tåliga.